Verander lettergrootte
Prijs:zie tekst
Prijs:13000 EUR
Prijs:800 EUR
Prijs:zie tekst


Het is nu 22 jul 2014 20:20



Plaats een nieuw berichtPlaats een reactie Pagina 1 van 2   [ 30 berichten ]
Ga naar pagina 1 , 2  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Hoe woofer aansluiten
BerichtGeplaatst: 14 nov 2009 19:35 
Gold Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 sep 2009 22:04
Berichten: 2224
Gegeven likes: 2 posts
Ontvangen likes: 2 posts
Woonplaats: Kapellen
Hey iedereen,

Ik ben een grote fan van autotuning. Nu heb ik voor mijn verjaardag een nieuwe autoradio en een woofer gekregen.
Was ik enorm blij mee maar nu is mijn vraag, hoe sluit ik die in HEMELSNAAM aan? :hmmz

Ik ben dus echt een leek in dit gebied. Als men zegt, 3 keer rondspringen en de kabouterdans doen en die is aangesloten, zou ik het nog geloven ook... :D

Wat heb ik allemaal:
Een woofer van 1500 Watt met 2 schroefaansluitingen (ik weet niet hoe die aansluitingen heten), een plus en een min.
Een autoradio met een aansluiting voor een woofer (tulpaansluiting)

Wat moet ik nu doen? Gewoon een audiodraad met tulpaansluiting langs ene kant en aan de andere kant gewoon naakte draad kopen en de plus in de plus "indraaien" en de min in de min?

Boekje is niet bij de woofer meegeleverd omdat dit een 2e handse was die nog wel macheert...
Er is ook geen merk of type bij de woofer aangegeven.

Groetjes Nick


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 14 nov 2009 19:44 
Posting Freak

Geregistreerd: 30 jun 2004 06:39
Berichten: 1352
Gegeven likes: 0 post
Ontvangen likes: 0 post
Woonplaats: Sassenheim
Je zult dus een passende versterker moeten zoeken die ongeveer het vermogen kan leveren als je woofer wilt hebben. Let er even op dat die 1500 watt veelal geen reële waarde is en lees de manual wat zijn RMS waarde is.

Dan is het van je radio de line-out naar de versterker en van de versyerker naar de woofer.
Uiteraard komt er ook wat voedingskabels en een remotekabel om de hoek kijken maar een beetje manual van een versterker laat duidelijk op tekening zien hoe aan te sluiten.

_________________
Ik heb geen airco maar wel arko !
Alle Ramen Kunnen Open


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 14 nov 2009 19:47 
Posting Freak

Geregistreerd: 26 okt 2007 13:49
Berichten: 1238
Gegeven likes: 0 post
Ontvangen likes: 0 post
Woonplaats: Amersfoort
Kan je anders even een foto plaatsen?

[img]linknaarplaatje[/img]
en je plaatjes kan je hosten op bijv. http://www.photobucket.com

Het is helaas alleen maar gissen op deze manier.

- Is het een losse woofer of zit deze in een kist
- Is de actief of passief (met/zonder versterker)

Nooit een naakte draad kopen voor de voeding, wel met een isolatiemantel er omheen :angel
Daarnaast altijd een zekering plaatsen als je een voeding aan legt.

Misschien dat een forumer je een handje wilt helpen met het aansluiten :thumbup

_________________
Zoeken is een kunst. Wanneer je het zoekt kan je het niet vinden, heb je het niet meer nodig dan vindt je het


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 14 nov 2009 22:48 
Gold Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 sep 2009 22:04
Berichten: 2224
Gegeven likes: 2 posts
Ontvangen likes: 2 posts
Woonplaats: Kapellen
hoi,

Het is een basskist met twee woofers die ik apart kan aansluiten. Een foto heb ik momenteel nog niet. Er is ook geen boekje bijgeleverd bij de woofer en versterker.

Ik ga morgen naar het TuningSalon in Nekkerhalle in Mechelen samen met een maat van mij die daar (hopelijk) iets meer van kent als ik. Die mij dan kan vertellen wat ik nog nodig heb en waar ik dat kan vinden.

Alvast bedankt voor de snelle reacties.
Keepin you updated ;)

Seth


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 16 nov 2009 17:27 
Gold Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 mei 2009 15:29
Berichten: 2937
Gegeven likes: 0 post
Ontvangen likes: 0 post
Woonplaats: wognum
-versterker kopen. monoblock
-kabel set met daarin:
-goeie dikke +kabel. die gaat van je accu naar je versterker. er moet een zekkering tussen de kabel zitten. zorg dan ook dat je zekkering vlakbij je accu zit.

aan massa draad, goed dik. aansluiten vlakbij je versterker in je achterbak.
meestal zit er bij je achterlichten wel ergens een moertje voor de massa.

-remote kabel. die vanaf je kabelboom van je radio, (meesal blauwe draad) naar je versterker.

-tulp kabel, die gaat van je rdio naar je versterker.

tip: zelf heb een een versterker met remonte controll. dat is een kastje die je in je auto kan plaatsen, zodat je de volume van de bass in je auto kan regelen, onder het rijden.

om wat voor auto gaat het? ik wil je evt wel zondag helpen, als jij de spullen heb (kabels en versterker)
tegen een kleine vergoeding uiteraard. u2u mij dan maar.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 16 nov 2009 18:09 
Posting Freak
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 maart 2005 20:38
Berichten: 1594
Gegeven likes: 0 post
Ontvangen likes: 0 post
Woonplaats: Someren
Citaat:
origineel gepost door robert_corsa
-versterker kopen. monoblock
-kabel set met daarin:
-goeie dikke +kabel. die gaat van je accu naar je versterker. er moet een zekkering tussen de kabel zitten. zorg dan ook dat je zekkering vlakbij je accu zit.

aan massa draad, goed dik. aansluiten vlakbij je versterker in je achterbak.
meestal zit er bij je achterlichten wel ergens een moertje voor de massa.

-remote kabel. die vanaf je kabelboom van je radio, (meesal blauwe draad) naar je versterker.

-tulp kabel, die gaat van je rdio naar je versterker.

tip: zelf heb een een versterker met remonte controll. dat is een kastje die je in je auto kan plaatsen, zodat je de volume van de bass in je auto kan regelen, onder het rijden.

om wat voor auto gaat het? ik wil je evt wel zondag helpen, als jij de spullen heb (kabels en versterker)
tegen een kleine vergoeding uiteraard. u2u mij dan maar.



Aanbevolen is wel om de + en massa kabel even dik te houden.
De bevestiging van de achterbank of gordel is een goede, en veel gebruitke massa voor de versterker.
Als je radio 2/3 uitgangen heeft (sub/rear/front), leg dan een dubbele tulpkabel, indien je misschien later een versterker erbij wil voor gewone speakers.

Een monoblock of 2 kanaals versterker is het beste voor een subwoofer.
Kabeldikte word dan denk ik 20 - 30 mm2.

Haal anders eens een woofer uit de kist, op de achterkant (magneet) staat vaak wat voor merk, type en vermogen het is/heeft.

En wat voor radio is het??
Staat op het frontje (merk + type) ;)

Een tip:
Als je een accu hebt met een klein vermogen, en dus waarschijnlijk een kleine auto (corsa o.i.d.).
En/of je hebt veel elektrische opties.
Leg dan een extra massakabel, net zo dik als de + kabel, van de accu naar de carrosserie.
Dat voorkomt (veelal) het knipperen van de verlichting op de maat van de beat.

_________________
Crime doesn't pay. . .does that mean that my job is a crime?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 16 nov 2009 18:10 
Gold Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 jun 2009 11:30
Berichten: 3016
Gegeven likes: 0 post
Ontvangen likes: 0 post
Woonplaats: Roosendaal+Zegge
Als je idd even erbij zet wat voor woofer het is, en wat voor auto. Dan kunnen we je misschien nog tips geven etc. Een goede voorbereiding is het halve werk he ;)

_________________
x14xe '97: Ice, ice baby!
Saxo 1.1 '00: Zuinigheidsmonster


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 16 nov 2009 19:59 
Gold Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 mei 2009 15:29
Berichten: 2937
Gegeven likes: 0 post
Ontvangen likes: 0 post
Woonplaats: wognum
dubbele tulp stekker is idd goeie tip. had ik dat toen maar gedaan in mn corsaP geen comentaar, de meeste weten hoe klote het is om een radio in een corsa te prikken i.v.m ruimtegebrek:swear


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 19 nov 2009 18:37 
Member

Geregistreerd: 30 jun 2004 15:40
Berichten: 275
Gegeven likes: 0 post
Ontvangen likes: 0 post
Woonplaats: VAASSEN!!!!!!
das gewoon kwestie van kabels goed aanleggen, ik had in mn corsa 2 tulip kabels en aux kabels allemaal achter de radio liggen, en geen probleem met radio erin duwen... zoalng je je tulip kabels en je iso blok maar goed wegstopt...

_________________
'10 BMW 335i
'00 Seat Toledo R


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 21 dec 2009 18:40 
Gold Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 sep 2009 22:04
Berichten: 2224
Gegeven likes: 2 posts
Ontvangen likes: 2 posts
Woonplaats: Kapellen
Hoi iedereen nogmaals,

Ben hier eventjes niet meer opgekomen omdat mijn wagen door een versleten oliepomp het begeven heeft op de autosnelweg en daardoor dus een nieuwe heb moeten kopen...:vertag

Ik zit nu met een Opel Omega B1 1998 maar de woofer is al reeds aangesloten op mijn Medion (MD 82223) autoradio. king:

Nu zit ik wel met het probleem dat mijn stuurwielbediening en display niet meer marcheren... Kent er iemand adressen waar ik zo'n verloopstekker kan halen voor deze radio en auto? (weet wel dat dit -offtopic is maar kan het ineens vragen Ă©h)

Groetjes,


Seth


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 21 dec 2009 19:12 
Member

Geregistreerd: 04 sep 2008 17:05
Berichten: 285
Gegeven likes: 0 post
Ontvangen likes: 0 post
Begrijp ik het goed heb je je subwoofer direct op je autoradio aangesloten.

Zal wel lekker knallen dan !.

gr


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 21 dec 2009 19:18 
Posting Freak

Geregistreerd: 26 okt 2007 13:49
Berichten: 1238
Gegeven likes: 0 post
Ontvangen likes: 0 post
Woonplaats: Amersfoort
Als die actief is wel ja....anders :thumbdown

Medion heeft zover ik weet geen stuurwiel bediening opties, maar ik kan op het typenummer ook weinig vinden

_________________
Zoeken is een kunst. Wanneer je het zoekt kan je het niet vinden, heb je het niet meer nodig dan vindt je het


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 22 dec 2009 11:48 
Member

Geregistreerd: 04 sep 2008 17:05
Berichten: 285
Gegeven likes: 0 post
Ontvangen likes: 0 post
ja daar heb je gelijk in.

Maar als ik zo ze tekst lees heb ik het vermoede dat het om een normale sub gaat en niet om een aktiefe.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 22 dec 2009 19:43 
Gold Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 sep 2009 22:04
Berichten: 2224
Gegeven likes: 2 posts
Ontvangen likes: 2 posts
Woonplaats: Kapellen
Ja ik heb de radio op de versterker aangesloten en van de versterker zo naar de kist. Geeft nu 700 Watt...

En ik heb al ettelijke winkels afgegaan en elke winkel zegt dat deze voor medion niet beschikbaar zijn... Dus dan zal ik ofwel zonder stuurbediening moeten doen, ofwel met losse draden moeten prutsen... maar dan zal ik wat opzoekwerk moeten verrichten...
Mensen die tips hebben ;) altijd welkom king:

Groetjes Seth


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 22 dec 2009 22:18 
Posting Freak

Geregistreerd: 26 okt 2007 13:49
Berichten: 1238
Gegeven likes: 0 post
Ontvangen likes: 0 post
Woonplaats: Amersfoort
De radio heeft waarschijnlijk geen ondersteuning, ik ben er geen een tegengekomen welke dit wel heeft van Medion.
Zelfs een hele boel merk radio's heeft hier geen ondersteuning voor.

Losse draden prutsen zal nooit gaan werken aangezien de auto een bepaalde interface gebruikt en de radio (mits ondersteunend) ook een andere interface gebruikt. Hierdoor moet je een stalk adapter gebruiken welke de signalen begrijpbaar vertaald tussen de 2 interfacen :thumbup

_________________
Zoeken is een kunst. Wanneer je het zoekt kan je het niet vinden, heb je het niet meer nodig dan vindt je het


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 23 dec 2009 18:20 
Gold Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 sep 2009 22:04
Berichten: 2224
Gegeven likes: 2 posts
Ontvangen likes: 2 posts
Woonplaats: Kapellen
Ah ok,

Ja, heb nu radio geïnstalleerd en heb ineens aan Opel gevraagd om mijn display te chippen en dat is gelukt. Mijn stuurwielbediening daarintegen is echter nog niet in orde. Hoop dat er mettertijd wel een oplossing zal komen maar nu dan eventjes zonder doen hé :mad:

Groetjes


Seth


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 23 dec 2009 18:46 
Gold Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 jun 2004 12:07
Berichten: 4221
Gegeven likes: 0 post
Ontvangen likes: 0 post
Woonplaats: pigtown
als die Medion geen stuurwielbediening functie heeft kan je het wel vergeten

_________________
Vaak Gestelde Vragen / Tips&Tricks / How To : Car Audio * Navigatie * Alarm * CruiseControl * Snelheidssignaal *...
http://www.opel-forum.nl/viewthread.php?tid=58200

Hij zette de verwarming hoger en "krak!" een voorruit in zn sterretje !


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 17 maart 2011 18:22 
Gold Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 sep 2009 22:04
Berichten: 2224
Gegeven likes: 2 posts
Ontvangen likes: 2 posts
Woonplaats: Kapellen
Hoi iedereen. Na bijna een jaar heb ik nog eens geprobeerd een woofer aan te sluiten.

Versterker: Juice JA1800D Monoblok
Afbeelding
Woofer: Magnat
Afbeelding

- Accukabel is aangesloten van accu naar en naar achter getrokken met zekering ertussen, en aangesloten op versterker,
- Massakabel is aangesloten op achterlicht en versterker,
- Remkabel is aangesloten op versterker en kabel van de antenne (blauwe kabel)
- 2 tulpkabels zijn getrokken van aan de radio naar de versterker.

Op de versterker brandt een groen lampje telkens ik mijn contact opzet en gaat uit wanneer ik mijn contact afzet. (zoals het hoort)

En nu de vragenronde:
- Moet ik nog een Y-stekker kopen voor in de gele fiche achteraan de radio voor die aan te sluiten of mag deze ook in de rode en witte aansluitingen?
- En hoe zien de kabels eruit die van mijn versterker naar mijn woofer moeten gaan? In de winkel zeiden ze dat ik 2 tulpkabels nodig had maar dat past totaal niet.

Grtz Seth

_________________
..Liberate tutame ex inferis..


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 17 maart 2011 20:31 
Gold Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 jun 2009 11:30
Berichten: 3016
Gegeven likes: 0 post
Ontvangen likes: 0 post
Woonplaats: Roosendaal+Zegge
Kabels van je woofer naar je versterker: goede dikke speaker kabel gebruiken. Let wel, als je alles aan gesloten hebt, draai dan je gain helemaal terug. Draai vervolgens je volume van je radio naar een acceptabel volume. Hierna je gain van je versterker langzaam open draaien totdat alles goed klinkt.

_________________
x14xe '97: Ice, ice baby!
Saxo 1.1 '00: Zuinigheidsmonster


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 17 maart 2011 22:48 
Gold Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 sep 2009 22:04
Berichten: 2224
Gegeven likes: 2 posts
Ontvangen likes: 2 posts
Woonplaats: Kapellen
aah top! dan ga ik morgen wss naar de doe-het-zelf zaak (Gamma ofz) en horen of ze dat daar hebben. :-)

Grtz Seth

_________________
..Liberate tutame ex inferis..


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 22 maart 2011 20:10 
Gold Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 sep 2009 22:04
Berichten: 2224
Gegeven likes: 2 posts
Ontvangen likes: 2 posts
Woonplaats: Kapellen
Hey iedereen

Alles is perfect aangesloten, niet te doen :) allemaal dankzij jullie hulp.

Nog 1 probleem: Ik heb de draden van de versterker naar de radio achteraan op de rood-witte tulp-aansluitingen aangesloten zoals jullie voorstelden. Maar nu moet ik zeggen dat ik maar een miezerige bass heb :D hoor het totaal niet. Via de versterker staat ie op bijna zijn maximum. Ook krijg ik in het menu van mijn radio geen optie om mijn subwoofer aan of uit te zetten (wat normaal wel zou moeten).

Ik heb vanachter 3 aansluitingen (Rood/Wit/Geel). Rood-wit zijn audio-tulpkabels en geel is voor subwoofer. Is het misschien niet beter dat ik een verloopstekker (Y-kabel) van rood-wit van de versterker naar geel van de subwoofer-uitgang ga? Heb dit ook geprobeerd via rood of wit van de versterker naar geel van de subwoofer maar dit geeft geen effect. :hmmz

Sorry dat ik misschien stomme vragen stel maar ben hier ECHT een leek in. Ben al blij dat jullie mij nog willen helpen :angel

Grtz Seth

_________________
..Liberate tutame ex inferis..


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 31 maart 2011 08:50 
Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 dec 2010 14:19
Berichten: 355
Gegeven likes: 0 post
Ontvangen likes: 0 post
Woonplaats: Swalmen
als het goed is moet je de tulp stekkers staat een l en een r op achter in de radio duwen bij l en r .
en dan in je versterker .
en de bas moet je bij je radio op 0 zetten anders gaan je speakers ook bas porberen te maken .
en dat is niet goed voor de levens duur.

als alles goed aan gesloten is .
dan hoef je de gain niet al te ver open te draaien en dan zou je het al goed moeten voelen .
ook nog 1 tip ut beste kun je de woofer afstellen met de klep dicht en deuren dicht .
anders voel je de bas niet .


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 31 maart 2011 09:44 
Member

Geregistreerd: 23 jan 2011 16:26
Berichten: 285
Gegeven likes: 0 post
Ontvangen likes: 0 post
Woonplaats: Herkenbosch
als je mij kan vertellen waar kapelle ligt, kunnen we eens een afspraak maken


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 31 maart 2011 11:07 
Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 dec 2010 14:19
Berichten: 355
Gegeven likes: 0 post
Ontvangen likes: 0 post
Woonplaats: Swalmen
kappel aan de ijsel denk ik dat licht in gelderland meen ik .tenminste daar ligt de ijsel :P


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 31 maart 2011 16:34 
Gold Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 sep 2009 22:04
Berichten: 2224
Gegeven likes: 2 posts
Ontvangen likes: 2 posts
Woonplaats: Kapellen
@ pluuske Ja dit heb ik geprobeerd en er komt een minieme bas uit. Dit is echt verschrikkelijk zielig. Ook heeft men mij aangeraden om dit niet te doen omdat ik zo mijn woofer kapot zou kunnen doen.

Dit is de mail die ik daarvoor van Medion heb gekregen:
Citaat:
De rood/witte aansluiting op de autoradio geven het gehele audio spectrum door, van lage tonen tot hoge tonen.
Een subwoofer kan alleen maar de lage tonen tot +/- 250 Hz goed weergeven, hoge tonen wordt slecht, vervorm weergegeven en kunnen de woofer zelfs stuk maken.

De oplossing is dan ook dat niet het gehele audio signaal versterkt en weergegeven dient te worden, maar alleen de lage tonen.


@ bjorn1988 Kapellen ligt in België naast Antwerpen. Postcode is 2950. Het is ongeveer een uur en 3 kwartier rijden naar mij toe. Dit vindt ik een beetje ver voor je.

Ik ben naar een audio-speciaalzaak gegaan. Die hebben alle aansluitingen nagezien en mij meegedeeld dat de enige optie die ik nog heb een RCA-adapter is. Ik heb nu een RCA-adapter gekocht, die gaat van 2 vrouwtjes naar 1 mannetje. Ik ga dan de rood-witte tulpkabels in de adapter steken en de adapter in de gele stekker voor de subwooferuitgang. Mocht ik dan nog geen optie 'Subwoofer' krijgen in mijn Medion-autoradio dan moest ik van de speciaalzaak naar Medion e-mailen dat ze valse autoradio's verkopen omdat dit dan NIET ondersteunt wordt. m.a.w. dat wordt dan een andere autoradio kopen.:cry

Bedankt voor alle moeite, ga wss vant weekend radio nogmaals uitbreken en dan nog eens zien :)

mvg,

Seth

_________________
..Liberate tutame ex inferis..


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw berichtPlaats een reactie Pagina 1 van 2   [ 30 berichten ]
Ga naar pagina 1 , 2  Volgende


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  


cron





Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group